Toate exemplarele de Dacia Jogger vândute în iunie nu valorează cât 39 de SUV-uri BMW vândute românilor. Prețul astronomic al mașinii din seria M

de: Ozana Mazilu
01 08. 2024

BMW XM este cel mai puternic SUV de la BMW. Acesta a înregistrat vânzări record în România. BMW XM continuă să domine piața locală de automobile de înaltă performanță, devenind pentru al doilea an consecutiv cel mai bine vândut model BMW M în România, cu 39 de unități livrate în prima jumătate a anului 2024.

Potrivit BMW Group România, valoarea totală a acestor vehicule depășește 7,5 milioane de euro, cu TVA inclus. În comparație, cele 428 de mașini Dacia Jogger înmatriculate în iunie au o valoare totală de puțin peste 7 milioane de euro.

Performanțe și popularitate în creștere pentru BMW XM

Așadar, BMW XM este al doilea model dedicat exclusiv diviziei M, după BMW M1 lansat acum mai bine de 40 de ani, și primul model de înaltă performanță care beneficiază de un sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta a fost inspirat de la prototipul Le Mans LMdH, oferind cea mai puternică motorizare produsă vreodată de BMW pe un model de serie.

George Popârlan, Sales and Marketing Manager la BMW Group România, a declarat că interesul pentru acest model este în continuă creștere, cu aproximativ 50 de comenzi ferme deja înregistrate pentru 2024. „Modelul BMW XM va scrie un record important pentru BMW M în România”, a explicat acesta.

Extinderea gamei și ediții exclusive

Astfel, de la lansarea sa, BMW XM și-a extins gama de motorizări, incluzând acum versiuni ultra performante precum BMW XM Label, care oferă 748 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm, permițând o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. De asemenea, a fost introdusă și versiunea 50e, care combină o putere de 476 CP cu o autonomie electrică de aproximativ 80 de kilometri.

Este important de mentionat că un element de atracție a fost și ediția limitată BMW Label Red, disponibilă global în doar 500 de exemplare, dintre care 5 au fost livrate către clienți din România.

În ciuda prețului ridicat și al caracterului exclusivist, BMW XM și-a consolidat poziția pe piața românească, cu 55 de unități livrate în anul lansării și alte 39 de unități în prima jumătate a anului 2024. Această performanță reflectă atât atractivitatea modelului, cât și strategia eficientă de marketing și vânzări a BMW în România.